vrijdag 7 maart 2008

Brandbrief aan minister Jacqueline Cramer. Gratis LED pakket voor alle burgers.

Persbericht.


Algemeen verbod op de gloeilamp nog voor 2010 en een gratis LED pakket voor alle burgers van Nederland.
Het groene verbond Transformenergy.nl uit stad Groningen heeft op 07-03-2008 een brandbrief geschreven aan de minister van Jacqueline Cramer. Volgens het verbond Transformenergy duurt het veel te lang voordat er daadwerkelijk ook daden worden gesteld aan het verbeteren van het milieu in Nederland. Voor 2020 streeft het kabinet naar een verhoging van het aandeel duurzame energie tot 20 procent. Dit is een mooie belofte. Volgens Transformenergy moet de minister een veel hardere aanpak laten zien. Gisteren had de minister al daden kunnen stellen, maar dit gaat volgens het verbond veel te langzaam. Door het afschaffen van de gloeilamp kan er veel CO2 uitstoot bespaard worden. Ook moet de overheid de burger actief helpen bij het omschakelen naar LED verlichting. Door de burger gratis LED verlichting te verschaffen. Iedereen die in Nederland woont zou voor 2010 een gratis LED pakket moeten ontvangen vind het groene verbond Transformenergy.nl
Geachte minister Cramer,
Wij vragen u dringend aandacht voor het volgende:
Transformenergy.nl streeft voor de afschaffing van de normale gloeilamp nog voor het einde van 2010. Zoals u weet gaat dit in Australiƫ gebeuren en zou Nederland dit voorbeeld ook moeten volgen. U zou nu kunnen inzetten op een subsidie stelsel voor de consument van nieuwe LED licht technieken. Het is in 2008 eigenlijk al onverantwoord geworden om nog gloeilampen te gebruiken. Ook zou u zich namens de overheid actiever kunnen inzetten bij het verschaffen van LED verlichting aan de burgers. Er kan gedacht worden aan een licht-pakket voor burgers met lagere inkomens. Een doos LED verlichting zodat de overstap makkelijker wordt naar een nieuw inzicht. Transformenergy.nl streeft juist voor het gebruik van LED verlichting omdat in de normale spaarlamp veel milieu belastende stoffen zitten. Het gaat hier om kwikdampen en zware metalen die in deze spaarlampen zitten. Nederland zou hierin een goed voorbeeld kunnen geven door het invoeren van LED licht. In Nederland blijkt uit onderzoeken dat veel burgers mee zouden willen doen aan het besparen van energie maar in de praktijk onvoldoende weten hoe. Het wordt de burger nog vaak erg moeilijk gemaakt deze groene producten aan te schaffen. Deze LED technologie wordt volgens Transformenergy.nl nog veel te weinig gepromoot door de overheid. Wij willen u middels deze brandbrief wijzen op het radicaal veranderen van ouderwets slechte gewoontes op energie gebied.
Begin met het licht. Nederland op LED licht.
Op de site van Transformenergy.nl vind u een overzicht van duurzame energie voor de gewone burger. Informatie en producten die kunnen helpen aan een beter gebruik van de aarde. Wij hopen dan ook van harte dat u dit wilt overdenken en vooral tot actie zult overgaan.
Met vriendelijke groet,
De leden van het groene verbond Transformenergy.nl

1 opmerking:

shinoyan zei

Ik zag uw site, het is een leuke site, stuur dan een link me. http://161623.blogspot.com/