maandag 25 februari 2008

Led verlichting is de toekomst. Transformenergy bericht. 200 jaar ledlicht.

Er zijn de laatste tijd veel innovaties op het gebied van licht. Binnenkort mogen wellicht onze oude vertrouwde gloeilampen niet meer gebruiken.
Om milieubewuster te worden komt de ene na de andere verbetering, bijvoorbeeld op het gebied van spaarlampen. Milieubewuster dan de Gravia LED lamp kan het niet worden.
De lamp geeft een sfeervolle verlichting en hij is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Wie denkt dat een LED-lamp, zeker eentje die zichzelf van energie voorziet, weinig licht uitstraalt, komt bedrogen uit. De LED’s produceren 600-800 Lumen. Dat is vergelijkbaar met een gloeilamp van 40 Watt.
ZwaartekrachtDe innovatie zit ‘m in de manier waarop de lamp zijn elektriciteit krijgt. In de langwerpige lamp zit een gewicht dat langzaam naar beneden valt en een radertje laat ronddraaien. Dit levert genoeg energie op om 10 LED’s te verlichten. Deze LED's projecteren hun licht op de Acryl-lens die het licht versterkt en tegelijkertijd verzacht. Het gewicht doet er vier uur over om naar beneden te vallen, daarna moet je het ophijsen.
LevensduurZoek je een lamp die lang mee gaat, dan is dit helemaal je ding! De techniek is zo ontworpen dat de lamp 200 jaar meegaat, bij een gebruik van 8 uur per dag, 365 dagen per jaar. Dat is langer dan jij, tenminste zoals het er nu uitziet. Het enige wat je af en toe moet vervangen is de Acryl-lens. die gaat 'slechts' 15 jaar mee.
BeschikbaarheidHelaas is er alleen een prototype beschikbaar. Je kunt de lamp dus met geen mogelijkheid bestellen. Evenmin is bekend hoeveel de lamp gaat kosten. Dat laatste zal voor veel mensen echt een factor van belang zijn.

Geen opmerkingen: